Opskrifter

Karrysild

Ingredientser
  • 3 marinerede sildefileter
  • stykker af 2 hårdkogte æg
  • 2 chalotteløg
  • 1/2 dl pisket fløde
  • 1 tsk karry
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
Fremgangsmåde

fileterne skæres i små stykker, og kommes i et serveringsfad med æggene og de hakkede løg. Flødeskummet røres med mayonnaise og smages til, kommes over silden og trækker i mindst en time, pyntes med æg og tomat

Fyrmestersild

Ingredientser
  • 1 glas Glyngøre kryddersild
  • 1-2 løg
  • 400 g mayonaise
  • 8-10 æg
  • karse
Fremgangsmåde

Sildene skæres i tern ca. 1- 1,5 cm. Løgene hakkes groft. Sild og løg blandes med mayonaisen, og evt. lidt af sildelagen. Æggene koges og deles hvide og blomme hver for sig. Hviden hakkes groft og blommen smuldres Sildeblandingen kommes i et lille fad. De hakkede hvider lægges rundt i kanten og blommen i midten, så det kommer til at ligne et spejleæg. pynt evt. med lidt karse ovenpå.

Sildefrikadelle med løg

Ingredientser
  • 1 spegesild
  • 4 kogte kartofler
  • 1-2 dl. kogte eller stegte kødrester
  • 1 pillet løg
  • 1 spsk. Maizena
  • 2 dl. mælk
  • hvid peber
  • Rasp til panering
Fremgangsmåde

Rens, skyld og filter silden og læg den i koldt vand omkring 12 timer. Kør sild, kartofler, kød og løg gennem kødmaskinen, bland maizena og mælk i, rør godt og smag til med hvid peber. Form frikadeller eller kroketter (som en mande-tommelfinger)m paner med rasp og steg dem smukt gyldenbrune. Kogte kartofler og korendesovs og evt. salata til.
Korendesovs
- 1/2 dl. korender - 4dl. hønseboullion (terning) - 2 spsk. maizena - 1/2 dl. vand - 2 spsk. eddike - 1 spsk, sirup, - salt, soya, smør eller margarine. Skyl korenderne og kog dem bløde i bouillionen. Opløs maizenaen i vandet og lad det hele koge sammen i 2-3 minutter. Smag til med eddike, sirup, salt og soya og rør til sidst smør eller margarine i.